Avbytare: Vasko Mitrovic, Sebastian Kristensson, Joel Jakobsson, Nicklas Mattsson och Johannes Jönsson.

Byten:
Jens Sirviö ut - Vasko Mitrovic in 69 min
Johan Hellström ut - Sebastian Kristensson in 75 min

MATCHKOMMENTARER
ÖT Smygehuk tog andra raka segern och klättrade upp på en 4:e plats i serien. Trots seger senast gjorde vi 5 ändringar i startelvan där Patrik Lippe, Mathias Roos, Gustav Lindquist kom in från start. ÖT Smygehuk drog igång matchen på ett soligt Lindeborgs IP i hög fart och trummade på från minut 1. I den 8:e minuten kastar Johan Hellström, för dagen vänsteryttermittfältare, ett inkast på vänsterkanten till Oliver Oliveros. Oliver vänder bort sin försvarare och spelar bollen snett bak till Gustav Lindquist som från 20 meter drar iväg ett skott som letar sig fint in i bortre nätmaskorna utan chans för målvakten till 0-1. Detta var Gustavs 1:a seriemål i år. ÖT Smygehuk fortsätter att spela bra fotboll och borde haft en straff när målvakten hänger på Jens Sirviös rygg i straffområdet. Chanserna avlöser varandra och man väntar på nästa mål. I den 34:e minuten kommer Patrik Lippe fram på vänsterkanten och han spelar in bollen i mitten av straffområdet där Oliver Oliveros är fri från nära håll men målvakten räddar. I den 39:e minuten slår Johan Hellström in en hörna som Lindeborgsförsvaret inte lyckas rensa undan ordentligt utan bollen hamnar hos Mathias Roos som från 20 meter drar iväg ett hårt pressat skott nere vid utan chans för målvakten och vi har 0-2. Detta var Mathias 1:a seriemål i år. ÖT Smygehuk fortsätter att vara offensivlustna. I den 43:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark utanför straffområdet 20-25 meter från mål till höger sedan Gustav Lindquist blivit nersparkad. Johan Hellström stegar fram och slår en bra frispark som touchar i muren och ändrar riktning och bollen far in i mål än en gång utan chans för målvakten fram till 0-3 ledning. Detta var Johans 4:e seriemål i år. Vi går till pausvila med en stabil 0-3 ledning. Men vi ska ha i minnet att resultatet kunde varit annorlunda om det inte vore för Patrik Lippes fenomenala "Glenn Hysén brytning" när en Lindeborgforward var helt fri med Philip Borgström vid ställningen 0-1. Patrik jagar ikapp forwarden som tar sig in i straffområdet och gör en perfekt glidtackling snett bakifrån och tar bollen precis när forwarden ska skjuta. 0-3 ledning i paus och vi är överrens att vi ska fortsätta spela den fina anfallsfotboll vi gjort i matchens första 45 minuter men vi ska inte va dumdristiga och "sälja" för mycket folk framåt. I den 48:e minuten spelar Patrik Lippe upp på Johan Hellström på vänsterkanten. Johan släpper bollen på djupet till Oliver Oliveros som kommer fri med målvakten men målvakten lyckas rädda till hörna. 0-4 där och det hade varit klappat och klart. I den 51:a minuten skjuter Lindeborg en frispark som touchar i muren och friställer en spelare som från nära håll skjuter men Philip Borgström gör en kanonräddning och får ut bollen till hörna. I den 62:a minuten kommer Lindeborg fram till höger där man kommer 4 mot 3 och man slår ett inlägg mot bortre stolpen där mittfältaren smugit upp och nickar in 1-3 intill första stolpen. I den 65:e minuten kommer Lindeborg fram till höger igen och man spelar in bollen snett framåt till en klart offsidestående forward som från nära håll rakar in 2-3. ÖT försvaret och medresta supportrar var överrens om att det var solklar offside. Nu blev det inte så utan det är bara till att bita i det sura äpplet och köra vidare. Efter 69 minuter byts Jens Sirviö ut och in kommer Vasko Mitrovic. I den 74:e minuten kontrar ÖT Smygehuk snyggt där Johan Hellström spelar fri Oliver Oliveros men målvakten gör en fotparad och håller matchen i liv. I den 75:e minuten går Johan Hellström ut och in kommer Sebastian Kristensson. I den 78:e minuten kommer ÖT Smygehuk 2 mot 1 där Vasko Mitrovic friställer Oliver Oliveros men målvakten gör ånyo en fantastisk räddning och håller Oliver mållös. I den 85:e minuten slår Gustav Lindquist en fin boll på djupet mot Vasko Mitrovic som kommer 1 mot 1 och går förbi försvararen och kommer ensam med den utrusande målvakten. Vasko är iskall och placerar in 2-4 tunnel på målvakten och matchen är över. Detta var Vaskos 2:a seriemål i år. I den 89:e minuten rensar Christian Ahlström undan och Carl Odell hamnar i en närkamp med en försvarare och bollen går ut till höger där Vasko Mitrovic skjuter mot bortre men bollen smiter utanför stolpen. ÖT Smygehuk vinner matchen med 4-2 och klättrar därmed upp på 4:e plats i serien, fortfarande 2 poäng efter Klagshamn på kvalplats uppåt. I nästa match väntar tabellsexan Lilla Torg FF (som senast vann med 6-0 mot Anderslöv) på sördagen den 7:e juni klockan 14:00 på Smygehamns IP.